11 Luchtmobiele Brigade onder nieuw bevel

Brigadegeneraal Cas Schreurs voert nu het commando over de 11 Luchtmobiele Brigade, gelegerd in Arnhem en Assen. Gisteren nam hij het bevel over van zijn ranggenoot Ron Smits.

Schreurs betitelde de brigade als een plek waar mensen graag werken en een plek die staat als een huis. De nieuwe commandant focust zich de komende jaren onder meer op het doorontwikkelen van de brigade, samen met partners.

11 Luchtmobiele Brigade, ook wel bekend als de Rode baretten, is expert in landoperaties vanuit de lucht. Daarbij gebruiken ze voornamelijk helikopters van het Defensie Helikopter Commando, maar tijdens paradroppings ook vliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht.

Coronakilo’s kwijtraken?

De brigade, opgericht in 1992, is sinds 2003 volledig operationeel inzetbaar. 11 Luchtmobiele Brigade wordt niet alleen in missiegebieden inzet. Tijdens crises is de infanterie-eenheid het eerste aanspreekpunt voor 9 veiligheidsrisico’s in Nederland. De Rode baretten leveren dan ook regelmatig steun in het openbaar belang, zoals nu ten tijde van COVID-19.

Special Operations

Smits gaat bevorderd tot generaal-majoor in Den Haag aan de slag. Hij wordt commandant Netherlands Special Operations Command en adviseert de Commandant der Strijdkrachten op het gebied van Special Operations.

Gerelateerde berichten