Premier Rutte bedankt marechaussee voor acties tijdens avondklokrellen

Demissionair minister-president Mark Rutte is gisteravond bij de Koninklijke Marechaussee geweest. Daar heeft hij de Landelijke Bijstand Organisatie (LBO) en het eskadron Hoog Risico Beveiliging (HRB) persoonlijk bedankt voor hun inzet tijdens de zogenoemde avondklokrellen. Commandant Koninklijke Marechaussee luitenant-generaal Hans Leijtens ontving de premier op de Koningin Beatrixkazerne in Den Haag.

Rutte sprak met een kleine afvaardiging van het personeel van de LBO. Deze bijstandseenheid werd op verzoek van de politie op een aantal plaatsen in Nederland ingezet. Reden daarvoor waren de avondklokrellen, begin dit jaar. Zij aan zij met de politie leverde de eenheid een grote bijdrage aan het handhaven van de openbare orde en veiligheid.

Rutte kreeg ook uitleg over werkzaamheden van het eskadron Hoog Risico Beveiliging. Dat bewaakt en beveiligt objecten, personen of diensten in Nederland met een verhoogde dreiging op aanslagen. De HRB wordt ingezet op aanwijzing van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Ook het Binnenhof en een aantal ministeries behoren tot de objecten die het eskadron onder zijn hoede heeft.

In gesprek
Rutte werd getoond met welke voertuigen en met welk materiaal de HRB en de LBO (kunnen) optreden. De premier nam uitgebreid de tijd om met marechaussee-medewerkers te praten over hun werk

Hoge korting op televisies artikelen kopen?

Gerelateerde berichten