Kazerne assen blijft open

Het kabinet heeft besloten om de Johan Willem Frisokazerne in Assen toch niet te sluiten. Daarmee halen ondernemers en inwoners van de provinciehoofdstad opgelucht adem. Zij vreesden dat de lokale economie zou instorten.

De kazerne blijft in afgeslankte vorm open: de noordelijke afdeling van de Koninklijke Militaire School (KMS) verhuist naar het Drentse Havelte. Door die verhuizing wordt het kazerneterrein een stuk kleiner. Rijksmonumentale panden worden afgestoten. Defensie trekt ruim 75 miljoen euro uit om de rest van de kazerne op te knappen. Assen blijft de thuisbasis van het 13 Infanteriebataljon en de Koninklijke Militaire Kapel.

Defensie steekt ruim 250 miljoen euro in de renovatie van de Johannes Postkazerne in Havelte. Daar verdwijnt wel een groot aantal banen door de verhuizing van het 45 Pantserinfanteriebataljon – zo’n zeshonderd man – naar een nieuwe locatie in Midden-Nederland. Het bataljon kampt met leegloop en het kabinet hoopt dat de vacatures op een andere plek in het land sneller gevuld zijn.

Bron telegraaf.

Gerelateerde berichten