Prinses Amalia maakt kennis met Defensie in Caribisch gebied

Prinses Amalia heeft gisteren de krijgsmacht in het Caribisch gebied bezocht. Het was voor de kroonprinses de eerste keer dat ze kennis maakte met de militaire eenheden ‘in de West’.

Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren erbij. De koninklijke familie voer met het stationsschip Zr.Ms. Holland mee van Aruba naar Curaçao. Commandant der Zeemacht in het Caribisch gebied, brigadegeneraal der mariniers Frank Boots begeleidde het koninklijk paar aan boord.

Eenheden aan boord
Tijdens de vaartocht is de koninklijke familie geïnformeerd over de taken van Defensie in het Caribisch gebied. Zij maakten aan boord ook kennis met verschillende delegaties van eenheden in het Caribisch gebied. Die vertelden hen over de verschillende taken, zoals die van de Caribische militairen of het Marine Hoofdkwartier Carib. Ook voer de koninklijke familie mee aan boord van een FRISC, een snelle onderscheppingsboot.

Aan het eind van de tocht waren er demonstraties van vliegende en varende eenheden van de Kustwacht Caribisch Gebied. Vervolgens voer het stationsschip de St. Annabaai van Curaçao in langs de gewapende wacht van de Caribische militairen. De koninklijke familie werd daarbij door veel publiek welkom geheten.

2 weken
Het koningspaar en prinses Amalia brengen 2 weken door in het Caribisch gebied. Op die manier kan de Prinses van Oranje kennismaken met de 6 eilanden: Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Tijdens het bezoek komen naast Defensie ook zaken als cultuur, natuur, koloniaal verleden, sport en ontmoetingen met inwoners aan bod.

Afgelopen jaar heeft prinses Amalia eerder kennis gemaakt met Defensie in Nederland. Zo mocht ze meevliegen met een F-16 en kreeg ze een rondleiding aan boord van een onderzeeboot.

Gerelateerde berichten