Kustwacht Caribisch Gebied sluit contracten voor vliegend materieel

De Kustwacht Caribisch Gebied heeft 2 contracten getekend, zo maakt de Defensie Materieel Organisatie vandaag bekend. Een overeenkomst betreft de levering van 2 nieuwe Search and Rescue-helikopters in 2023. De ander gaat over de verlenging van al in gebruik zijnde Dash-8 patrouillevliegtuigen. Daarin is ook een grondige modernisering van de toestellen opgenomen.

Met beide contracten verzekert de kustwacht zich de komende 10 jaar van hoogwaardig materieel voor zoek- en reddingsacties op zee en verkenningen vanuit de lucht. Dat laatste is belangrijk voor taken als opsporing en toezicht.

Het Britse Bristow Helicopters Limited levert de SAR-heli’s. Het Canadese PAL Aerospace Ltd en het Nederlandse Jet Support BV brengen de Dash-8 patrouillevliegtuigen weer op de hoogste standaard.

De Kustwacht Caribisch Gebied zorgt voor de veiligheid op de wateren rond Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Caribisch Nederland. De Kustwacht valt onder de Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied.

Gerelateerde berichten