Prinses Beatrix bezoekt ‘haar’ marechaussee

Oog voor het verleden en een blik op de toekomst. In dat teken stond het werkbezoek van Prinses Beatrix aan de Koninklijke Marechaussee (KMar). In het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum van de KMar in Apeldoorn kreeg ze een gevarieerd programma voorgeschoteld.

Sinds 1956 is de prinses schutsvrouwe van de marechaussee. Met een fototentoonstelling werd teruggeblikt op die betrokkenheid. Dit tijdsbeeld kwam tot stand met medewerking van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie.

Informatiegestuurd optreden
De 84-jarige prinses werd onder meer geïnformeerd over informatiegestuurd optreden oftewel hoe de marechaussee alle relevante informatie op elk gewenst niveau tijdig verwerft. Hoe die vervolgens wordt verwerkt en verspreid om zoveel mogelijk met de juiste middelen op het juiste moment op de juiste plaats te zijn.

De oud-vorstin rondde haar werkbezoek af met het bekijken van verschillende types materieel zoals robothond SPOT, drones en ruiters.

Schutsvrouwe
Prinses Beatrix is sinds 1956 schutsvrouw van de Koninklijke Marechaussee. Voor haar 18e verjaardag kreeg zij een embleem van het wapen van de Koninklijke Marechaussee.

Waken voor veiligheid
De Koninklijke Marechaussee waakt over de veiligheid van de staat, in Nederland en daarbuiten. Wereldwijd wordt de marechaussee ingezet op plaatsen van strategisch belang zoals luchthavens, aan de buitengrenzen van Europa en in oorlogs- en crisisgebieden overal ter wereld.

Gerelateerde berichten