GGD bedankt Defensie voor inzet bij boostercampagne

GGD GHOR Nederland heeft Defensie “bijzonder” bedankt voor de bijdrage aan de boostercampagne en het afnemen van tests in december en januari. “Mede dankzij de inzet van defensiepersoneel is de boostercampagne in zeer korte tijd succesvol uitgevoerd”, laat directeur-bestuurder Jaap Eikelboom per brief weten.

Defensie zette bij de afgelopen golf zo’n 2.000 militairen en burgermedewerkers in voor Covid-hulpverlening. Dat gebeurde op verzoek van de Stichting Landelijke Coördinatie Covid-19 Bestrijding (LCCB) van de GGD.

De medewerkers gingen na een korte opleiding direct aan de slag. Mede door hun inzet konden er dagelijks recordaantallen boostervaccinaties worden gezet en bleven de teststraten draaien.

Goede sfeer
Eikelboom zag met eigen ogen dat de defensiemedewerkers hun werk met plezier uitvoerden. “De professionele en gedisciplineerde werkwijze van uw medewerkers heeft in meerdere opzichten een bijdrage geleverd aan ons werk. De uitstraling en de aanwezigheid van geüniformeerd personeel droeg daarnaast bij aan de goede sfeer op de locaties.”

“Nogmaals wil ik u en alle medewerkers bedanken voor de enorme inzet op de vaccinatielocaties en in de teststraten en de goede samenwerking.”

Op dit moment staan er alleen nog 750 mensen bij Defensie stand-by om de GGD desgewenst te ontlasten. Op 1 maart stopt Defensie met de Covid-hulpverlening in Nederland.

Dit voorjaar volgt er een evaluatie van de gezamenlijke inzet en werkzaamheden.

Gerelateerde berichten