Reinier de Graaf krijgt militaire hulp om Delftse patiënten te verzorgen

Sinds vorige week krijgt de Reinier de Graaf locatie in Voorburg militaire hulp zodat ze op de non-COVID-verpleegafdeling meer patiënten kunnen verplegen.

Bij deze verpleegafdeling van de Diaconessenhuis-locaties van het Reinier de Graafgasthuis komen vier militaire zorgverleners meehelpen. Normaal gesproken vinden er in het Diaconessenhuis alleen ingrepen in dagbehandeling of kort verblijf plaats en ook IVF- en ICSI-behandeling worden op deze locatie uitgevoerd.

Grenzen

Nu is er een extra verpleegafdeling in het Voorburgse ziekenhuis ingericht om zo patiënten van het Reinier de Graafgasthuis in Delft op te vangen. Het gaat om patiënten die geen medische zorg meer nodig hebben, maar wachten op thuiszorg of een plek in een verpleeghuis. Op deze manier komen er extra bedden vrij in Delft voor de zorg van COVID-patiënten. Daarnaast stelt het ziekenhuis hierdoor ook patiënten te kunnen overnemen van ziekenhuizen die tegen de grenzen van hun capaciteiten aanlopen.

Het militaire team dat de locatie in Voorburg ondersteund, bestaat uit twee geneeskundig verzorgenden, een algemeen militair verpleegkundige en een verzorgende voor de individuele gezondheidszorg. Zij zullen het Diaconessenhuis tot tenminste 27 januari ondersteuning bieden.

Gerelateerde berichten