Medewerker Marechaussee doodgeschoten

Bij een gewapende overval op Curaçao is een Nederlandse medewerker van de marechaussee doodgeschoten door inbrekers. Dit werd zaterdagochtend (lokale tijd) door de plaatselijke politie bekendgemaakt.

De 49-jarige medewerker zat laat op de avond met zijn vrouw op het terras van hun huis aan de Reigerweg toen ze een geluid hoorden. Hij ging kijken en kort daarna hoorde de vrouw een schot. Vervolgens drongen drie mannen, deels gemaskerd, het huis binnen. Een van hen had een vuurwapen. Ze bedreigden de vrouw, die geld en de autosleutels afgaf. Nadat ze het huis verder hadden doorzocht, vluchtten ze in de auto. Ambulancepersoneel kon niets meer voor de neergeschoten man doen. De buren sloegen alarm toen ze de vrouw iets voor middernacht om hulp hoorden schreeuwen. De man was werkzaam op Curaçao in het kader van de versterking van grenstoezicht op de luchthaven.

Gerelateerde berichten