Eerste evacuatievlucht uit Soedan geslaagd

De eerste Nederlandse evacuatievlucht uit Soedan is veilig geland in Jordanië. Aan boord zaten 32 evacués, onder wie 15 Nederlanders. Deze personen zijn ter plekke opgevangen door het Snelle Consulair OndersteuningsTeam (SCOT) van Buitenlandse Zaken. Een medisch team van Defensie heeft de evacués onderzocht.

Een militair met een kind in een vliegtuig.
De eerste Nederlandse evacuatievlucht is veilig geland.

Verder zijn er enkele tientallen Nederlanders met Duitse evacuatievluchten vertrokken uit Soedan naar Jordanië. Een handvol Nederlanders is gisteravond aangekomen in Djibouti met de Franse evacuatieoperatie. Voor zover op dit moment bekend zijn er ongeveer 60 Nederlanders veilig uit Soedan vertrokken.

Militairen in een vliegtuig.

Samenwerking

De teams van Defensie en Buitenlandse Zaken blijven alles op alles zetten om ook de andere Nederlanders te evacueren die uit Soedan willen vertrekken. Daarbij wordt nauw samengewerkt met internationale partners. De mensen die vanuit Soedan naar Jordanië zijn geëvacueerd, worden op een later moment naar Nederland gebracht door de Nederlandse overheid.

Gerelateerde berichten