Marechaussee haalt groep jongeren uit trein

De Koninklijke Marechaussee heeft vrijdagavond rond 22.30 uur een groep van zeven jongeren uit een trein bij Schiphol gehaald vanwege een ’verontrustende melding’ van een nepwapen. De jongens zijn door marechaussees gefouilleerd en één van hen is aangehouden, meldt een woordvoerder.

De melding over een nepvuurwapen was voor de marechaussee aanleiding om de trein op te wachten op het station van Schiphol. De deuren van de trein bleven enige tijd gesloten en bij de fouillering op het perron werd een speelgoedwapen aangetroffen. Het is strafbaar om met een nepwapen rond te lopen dat zo echt lijkt dat je er iemand mee kunt bedreigen.

Ook sloegen de jongeren volgens de marechaussee dreigende taal uit. Door het incident reden er enige tijd minder treinen tussen Leiden Centraal en Schiphol Airport. De NS meldde een uur later dat de beperkingen voorbij waren.

Gerelateerde berichten