Alles over oefening Falcon Autumn

Waarom Falcon Autumn?
Tijdens Falcon Autumn traint de krijgsmacht samen met andere landen om zich voor te bereiden op grootschalige luchtlandingsoperaties. Meer dan 1.000 militairen en 37 helikopters doen mee, op verschillende locaties in Nederland.

Het is een oefening van 11 Luchtmobiele Brigade en het Defensie Helikoptercommando. Wanneer zij samenwerken, vormen zij 11 Air Manoeuvre Brigade (11AMB). Daarnaast doen er ook militairen en helikopters mee uit Duitsland, Polen en de Verenigde Staten.

Dit gebeurt er tijdens oefening Falcon Autumn

Waar en wanneer oefenen tijdens Falcon Autumn?
Voor de oefening Falcon Autumn gebruikt Defensie verschillende locaties in Nederland, ook niet-militaire. Dit maakt het voor de militairen zo realistisch mogelijk. Hoewel de oefening in de publieke ruimte plaatsvindt, is het niet mogelijk de oefening te bezoeken.

Vliegprogramma
Het vliegprogramma begint op 31 oktober en duurt tot 18 november. De helikopters mogen in die periode in 2 gebieden laagvliegen: Oost-Nederland (van Friesland en Groningen tot Noord-Brabant) en Valkenburg (Zuid-Holland). Op zondag vliegen de helikopters niet.

Locaties waar in het bijzonder wordt geoefend zijn: Wijk bij Duurstede, Ossesluis, Drachten, Malden, Emmen, Balloërveld, Prikkedam, Havelte, De Haar en Valkenburg (Zuid-Holland). Vredepeel is 3 weken de thuisbasis voor alle helikopters.

Eenheden en helikopters die meedoen aan Falcon Autumn

Actuele informatie
Operationele maar ook weersomstandigheden kunnen er voor zorgen dat oefeningen anders verlopen dan vooraf aangekondigd. Via het twitteraccount van het Defensie Helikopter Commando (@dhcluchtmacht) krijgt de omgeving de meest recente informatie over vliegbewegingen en eventuele wijzigingen.

Gerelateerde berichten