Defensie door medewerker opgelicht voor 150.000 euro.

Een medewerker van Defensie heeft jarenlang zijn werkgever opgelicht door op facturen van bestaande bedrijven het rekeningnummer van zijn vrouw te zetten. Hij krijgt een taakstraf van 240 uur en een beroepsverbod opgelegd. Zijn vrouw is volgens de rechtbank medeplichtig en krijgt een taakstraf van 100 uur. Dit meldt de telegraaf.

De man stuurde de vervalste facturen aan Defensie, dat de facturen uitbetaalde. Toen de kans op ontdekking toenam, richtte de man een eigen bedrijf op en verstuurde hij uit naam van dat bedrijf opnieuw valse facturen aan Defensie. Nadat deze oplichting aan het licht kwam en de man door zijn werkgever werd geschorst, richtte hij nogmaals een bedrijf op en diende hij weer valse facturen in. „Tussen augustus 2017 en november 2019 kreeg het stel op deze manier ruim 150.000 euro gestort. Dat geld ging onder meer op aan etentjes en vakanties”, aldus de rechtbank in Arnhem.

Gerelateerde berichten