Simmie Poetsema gedood door ‘groep die op zoek was naar ruzie’

De groep die afgelopen weekend drie Nederlandse militairen aanviel was al “op zoek naar ruzie”. Dat meldt het lokale dagblad The Indianapolis Star op basis van getuigenverslagen van de politie. Na een woordenwisseling ontstond een schietpartij, die de 26-jarige Nederlandse commando Simmie Poetsema uiteindelijk het leven kostte.

De schietpartij was zaterdag bij een hotel in de Amerikaanse stad Indianapolis. Wat er precies is gebeurd, bleef lang onduidelijk.

De Nederlandse militairen liepen in vrije tijd terug van een uitgaansgelegenheid naar hun hotel toen zij de groep van Shamar Duncan, die is aangehouden als verdachte, tegen het lijf liepen. De groep van Duncan zou doelbewust het gezelschap van Poetsema hebben geduwd, meldt de krant op basis van verklaringen van de Nederlanders. Na het duwen ontstond een woordenwisseling, die Poetsema heeft geprobeerd te sussen, stellen getuigen. Uiteindelijk brak er een gevecht uit dat “30 seconden tot enkele minuten” zou hebben geduurd.

Schoten vanaf de achterbank
De twee groepen gingen daarop uit elkaar. Duncan en zijn vrienden reden weg in hun pick-uptruck, maakten een U-bocht en koersten met knipperende lichten richting het hotel van de commando’s. De getuigen hoorden daarop schoten, waarna de pick-uptruck wegreed.

Naast Poetsema raakten de twee collega-commando’s gewond, maar zij zijn buiten levensgevaar. Een van hen is in zijn dij geschoten.

Amerikaanse politie pakt verdachte op voor dodelijke schietpartij Indianapolis

Gerelateerde berichten