Minister en staatssecretaris wensen Invictus-sporters succes

Minister Kajsa Ollongren en staatssecretaris Christophe van der Maat hebben de Invictus-sporters vandaag een laatste hart onder de riem gestoken. De deelnemers gaan nu hun spullen inpakken en zich klaarmaken voor vertrek naar het Zuiderpark in Den Haag. Hier start volgende week zaterdag, na 2 jaar uitstel door corona, het internationale sportevenement met 500 fysiek en/of mentaal gewonde militairen.

De minister bezocht vanmiddag een zwem- en roeitraining van het Nederlandse team in het Militair Revalidatie Centrum in Doorn. Ze maakte kennis met een aantal sporters en hun trainers. “Defensie heeft veel van jullie gevraagd en daarom blijven we op jullie letten. Dat doen we onder meer door de Invictus Games te steunen. Door te helpen in jullie persoonlijke strijd. En door jullie volgende week keihard aan te moedigen en toe te juichen”, aldus Ollongren.

Hoge prijs
Eerder vandaag kwam de staatssecretaris langs. Hij wees op het grote offer dat de sporters brachten voor vrede, veiligheid en stabiliteit en op het belang van het thuisfront bij het helingsproces.

Van der Maat: “Daarnaast brengt de sport jullie veel goeds en helpt bij de revalidatie. Sport daagt uit, verbroedert, draagt bij aan de onderlinge saamhorigheid en helpt jullie ook persoonlijk verder. Dit komt straks allemaal samen in de Invictus Games. Ik kan me voorstellen dat de spanning nu, een week voor de start, aardig begint op te lopen. Wat de uitkomsten ook zullen zijn: weet dat jullie voor mij bij voorbaat allemaal invictus zijn.”

Gerelateerde berichten