Militairen bewaken en beveiligen rechtbank Amsterdam

Bij de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam Osdorp staan vanaf vandaag militairen. Ze ondersteunen de politie bij het bewaken en beveiligen tijdens de zittingen van het Marengo-proces. De opgeleide en getrainde militairen werken met agenten, steeds in duo’s. Daarbij staat Defensie altijd onder leiding van de politieorganisatie.

De landmacht en de Bewakingseenheid van de politie beveiligen de omgeving rond de rechtbank en controleren verdachte personen en situaties. Om juist te handelen trainden militairen en politie afgelopen periode gezamenlijk de meest uiteenlopende scenario’s.

De bijstand van Defensie volgt op een verzoek van burgemeester Halsema van Amsterdam. Zij diende dit in omdat politie in de hoofdstad tegen de grenzen van haar capaciteit loopt.

Gerelateerde berichten