Ook Nederland beraadt zich over Missie in Mali

De aanwezigheid van ruim honderd Nederlandse militairen in Mali staat onder druk nu het regime van Mali overhoop ligt met de buitenlandse troepen in het land. Volgens Haagse bronnen wordt rekening gehouden met een vertrek van de Nederlanders uit Mali. Dit meldt de telegraaf.nl

Militair luchttransport
Nederland levert verder nog tot mei luchttransportcapaciteit voor Minusma. Dat gebeurt met een C-130 Hercules-transportvliegtuig en ongeveer 90 luchtmachtmilitairen. Ook werken er 2 tot 3 militaire stafofficieren op het hoofdkwartier van Minusma in Bamako. Voorts levert Nederland maximaal 10 politieagenten en militairen voor VN-politiemissie (UNPOL) en 3 militairen in de Duitse Intelligence, Surveillance and Reconnaissance taakgroep in Gao. luitenant-generaal Kees Matthijssen, staat aan het hoofd van de VN-macht in het land, bestaande uit vijftienduizend militairen.

zorgen over ontwikkelingen

De internationale missies dreigen te stranden nu het militaire bewind van Mali – dat vorig jaar via een coup aan de macht kwam – zich tegen de buitenlandse troepen lijkt te keren.

Gerelateerde berichten