Eurocorps stuurt militairen naar Centraal Afrikaanse Republiek

Het Eurokorps, een legertroep dat internationaal wordt ingezet door de NAVO en de Europese Unie, trekt naar de Centraal Afrikaanse Republiek (CAR). 27 van de 40 betrokken militairen zijn van Belgische komaf. Het Eurokorps moet in de republiek helpen het lokale leger te trainen en te moderniseren. Dit meldt Business AM.

De militairen vertrokken vorige week uit hun basis, Quartier Lise in Straatsburg, naar de CAR.

Training en modernisering

Het Eurokorps zelf was al actief aanwezig in de CAR, waar het instaat voor de training en modernisering van het leger, les forces armées centrafricaines. Die vechten al sinds 2012 een hardnekkige oorlog uit met rebellen in het land, en worden daarin ook bijgestaan door een leger van Russische Wagner-huurlingen.

In eerste instantie zullen dus 27 Belgische militairen op het vliegtuig stappen naar de Centraal Afrikaanse Republiek. Later worden er nog 39 anderen ingezet in de hoofdstad Bangui, waar het hoofdkwartier van de Europese trainingsmissie EUTM ligt. Sinds september 2021 zetten 50 militairen van EUROCORPS zich al in binnen de EUTM RCA en komen binnenkort terug!

(am)

Gerelateerde berichten