Marechaussee in achtervolging

Bij een controle op de grens van België en Nederland is een autobestuurder op de vlucht geslagen. Tijdens een controle aan de grens met België viel het oog van de Koninklijke Marechaussee op een Lexus. Toen de bestuurder van dat voertuig een stopteken kreeg, ging hij ervandoor. De achtervolging eindigde in een crash in Maastricht. Medewerkers van de Koninklijke Marechaussee hebben zaterdagmiddag een verdachte aangehouden.

Tijdens een controle aan de grens met België viel het oog van de Koninklijke Marechaussee op een Lexus. Toen de bestuurder van dat voertuig een stopteken kreeg, ging hij ervandoor. Daarop werd de achtervolging ingezet en ter hoogte van de Geusselt crashte het voertuig. Daarbij werd een andere auto geraakt en ook een lantaarnpaal.

Veel schade
De bestuurder is aangehouden en meegenomen voor verhoor. De inzittende van de andere auto is voor medische behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Het incident zorgde voor veel schade. De weg is voorlopig afgezet vanwege het politieonderzoek en het bergen van de voertuigen. De Limburger

Gerelateerde berichten