Grote zorgen over coronabeleid kazerne Schaarsbergen

Medewerkers van de Koninklijke Militaire School (KMS) maken zich grote zorgen over de verspreiding van corona op onder meer de kazerne in Schaarsbergen. Zij vinden het onverantwoord dat zij wekelijks grote groepen leerlingen van diverse scholen ontvangen, terwijl de rest van Nederland te maken heeft met strenge maatregelen. Dit meldt De Gelderlander.

Om precies te zijn gaan de zorgen over studenten die het zogenoemde Veiligheid & Vakmanschap (VeVa)-traject volgen. In tegenstelling tot studenten van de meeste andere praktijkopleidingen zitten de militaire leerlingen dagenlang intern. Op momenten waarop dat eigenlijk wel hoort, zouden zij lang niet altijd 1,5 meter afstand houden of dat ├╝berhaupt niet kunnen.

De Inspectie SZW heeft inmiddels een kijkje genomen op de kazerne in Assen. Wat daar te zien was, zou als positief zijn bestempeld. De Inspectie SZW doet geen uitspraken over lopende zaken.

Lees het artikel hier.
Gerelateerde berichten