Politie start Ransomware Taskforce

De politie start een speciale Ransomware Taskforce die onderzoek gaat doen naar de criminele organisaties achter ransomware-aanvallen. De taskforce bundelt de krachten van het Team High Tech Crime met de regionale cybercrimeteams.

De nieuwe Ransomware Taskforce – een initiatief van de eenheid Oost-Brabant – heeft als doel ransomware te bestrijden. “De taskforce werkt aan bestrijding van het fenomeen. Doel is om schade en slachtoffers te voorkomen, het criminele proces te verstoren en daders op te sporen. Dat doen we samen met publieke en private partners en in internationaal verband”, zegt Matthijs Jaspers van het Cybercrimeteam Oost-Brabant in een aankondiging.

Om de aanvallen toch te bestrijden, gaat de politie onderzoek doen naar de criminele organisaties achter de aanvallen. Daarbij wordt naar het gehele criminele proces rondom ransomware gekeken. Zo wordt gezocht naar fouten in de achterliggende infrastructuur die gebruikt kunnen worden om een crimineel netwerk neer te halen.

Vaker kopenVaker kopen

Gerelateerde berichten