Militairen kunnen overal sporten met mobiel krachthonk

Defensie heeft vandaag de 1e zogenoemde HIIT-container (high intensity interval training) ontvangen. De container is relatief eenvoudig per vrachtauto, schip, trein, boot en vliegtuig te vervoeren. Met deze volwaardige mobiele sportschool kunnen militairen dus overal aan een ‘gespierde kast’ werken.

De sportorganisatie van de Koninklijke Militaire Academie in Breda kreeg de 1e van in totaal 25 mobiele en robuuste fitnessruimtes. De containers zijn bedoeld voor oefeningen en inzetgebieden, maar gaan nu eerst naar de militaire opleidingscentra. Daar is namelijk extra behoefte aan sportruimte om te kunnen voldoen aan de corona-maatregelen.

Bij vrijwel elke missie blijkt het lastig om snel sportfaciliteiten en materialen beschikbaar te hebben. Logisch, aangezien de prioriteit bij veilig werken, eten en slapen ligt. De HIIT-container brengt daar verandering in en zorgt snel voor een sportfaciliteit. Dat kan zijn ter overbrugging naar, of als aanvulling op een in (semi)vaste infrastructuur.

Kettlebells en dumbbells
De container bevat sportmaterialen voor intensieve interval- en krachttrainingen. Denk aan het populaire CrossFit® en vergelijkbare sporten. Daarvoor bevat de container onder meer kettlebells, dumbbells en (kracht)rekken en -banken. Ook is de container aan de buitenkant ‘uit te bouwen’ met stellages voor meer oefeningen.

SelectSelect

Gerelateerde berichten