Tegen sabotage en spionage: Defensie gaat helpen bij beveiliging Noordzee

Defensie gaat permanent helpen bij het beschermen van de vitale infrastructuur op de Noordzee. Zaken als windparken, gasleidingen en internetkabels in de Noordzee moeten zo beter beschermd worden tegen onder meer sabotage en spionage.

Russisch onderzoeksschip

Eerder deze week werd bekend dat de Nederlandse marine een week lang een Russisch onderzoeksschip ‘geëscorteerd’ heeft op de Noordzee. Dat onderzoeksschip, de Admiraal Vladimirsky , is meermaals in verband gebracht met spionageactiviteiten. De marine begeleidde met twee schepen het Russische schip tot het vertrok. 

Volgens Ollongren is de aanwezigheid van dat schip, dat overigens niet het eerste Russische schip was dat dit jaar in de Noordzee werd gesignaleerd, ‘mede aanleiding om deze taak te intensiveren’.

Gerelateerde berichten