Nieuwe Gulfstream gespot

Het oude privétoestel van Defensie, een Gulfstream IV, wordt dit jaar vervangen door een nieuwer toestel. Dit vliegtuig, een tweedehands Gulfstream 650ER registratie V-117, is inmiddels gespot in het nieuwe kleurenschema.

Op dit moment staat de jet nog op de luchthaven van Basel, Frankrijk, waar het wordt voorbereid op de levering aan Defensie. De afgelopen dagen maakte de Gulfstream meerdere testvluchten. Naar verwachting kan deze machine medio 2023 worden ingezet. Daarna gaat de oude V-11 de verkoop in. De V-117 wordt net als haar voorganger op vliegbasis Eindhoven gestationeerd.

De gulfstream wordt sinds 1996 gevlogen door de luchtmacht en is al bijna 36 jaar oud. De machine wordt doorgaans ingezet voor het vervoer van hooggeplaatst militair en civiel personeel en ook voor commandovoering, inspecties, coördinatie en liaisonvluchten.

Gerelateerde berichten