Laatste drie F16-vliegers voor ons land

Over twee jaar gaat het F-16-boek voor onze luchtmacht voorgoed dicht. Eind vorige maand kwam er al een einde aan een lang hoofdstuk in dit verhaal. De Nederlandse F-16-opleiding op Tucson sloot na 32 jaar de deuren en de allerlaatste drie F-16-vliegers gradueerden.

Op het nippertje werd de jongensdroom van Julius (32) werkelijkheid. Hij is een van de laatst opgeleide F-16-vliegers van ons land. Na tien maanden opleiding op Tucson in Arizona stapte hij vorige week binnen bij 312 Squadron voor zijn eerste werkdag. Of hij liever meteen in een F-35 was gestapt? Zeker niet. “De F-16 is de reden dat ik bij de luchtmacht ben gegaan. Het is de straaljager waarvan ik als klein ventje al droomde.” Dat de F-35 de toekomst is, daar is ook Julius van overtuigd, maar de luchtmacht had hem niet blijer kunnen maken dan met het besluit hem nog heel even te laten vliegen op de F-16. Puur geluk, stelt Julius.

lees hier verder het interview uit magazines defensie.

Gerelateerde berichten