Eerste F35’s geland op volkel

De eerste vier F-35’s zijn donderdagmiddag aangekomen op vliegbasis Volkel. De F-35 is ook bekend als de Joint Strike Fighter.

Donderdag rond halfvier deden de technologisch geavanceerde straaljagers een fly-by boven vliegbasis Volkel en meteen daarna zijn ze geland. Op het platform was een korte ceremonie om de vliegtuigen welkom te heten. De komende tijd komen er nog meer F-35’s naar Volkel. Aan het eind van dit jaar moeten er een tiental staan op de vliegbasis. Nederland heeft op dit moment 25 F-35’s. In totaal zijn er 52 van deze hypermoderne gevechtstoestellen besteld.

In Volkel is er het nodige verbouwd voor de komst van de F-35. Zo is er een heel nieuw commandocentrum en zijn er simulatoren om in te trainen. En ook de bunkers waar de vliegtuigen geparkeerd staan, zijn aangepast. Want de F-35 is een stuk groter dan zijn voorganger.

Gerelateerde berichten