Defensie stelt deel complex in Amsterdam beschikbaar voor asielzoekers

Defensie stelt een gedeelte van de legering op het Marine Etablissement Amsterdam (MEA) beschikbaar aan het COA en de gemeente Amsterdam. Hier kunnen tijdelijk 250 asielzoekers verblijven. Dat maken de 3 instanties vandaag bekend.

De asielzoekers arriveren deze week en kunnen tot en met medio augustus blijven. Het COA is verantwoordelijk voor de uitvoer van de opvang. Defensie levert de eerste dagen de ondersteuning voor de catering en is verantwoordelijk voor het facilitair beheer van het gebouw.

Ook vorig jaar stelde Defensie het MEA tijdelijk beschikbaar voor de opvang van vluchtelingen. Dit waren voornamelijk evacuees uit Afghanistan.

Naast het MEA heeft Defensie een aantal andere locaties beschikbaar gesteld voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen en Afghaanse evacuees. Op legerplaats de Harskamp verblijven nu Oekraïense vluchtelingen. Op Zoutkamp en Walaardt Sacré Kamp worden Afghaanse evacuees opgevangen.

Gerelateerde berichten