Beter eten voor militairen

Om ervoor te zorgen dat Nederlandse militairen beter te eten krijgen wil het kabinet zo’n 100 miljoen euro investeren in een nieuw cateringsysteem. Dat schrijft de staatssecretaris van Defensie, Christophe van der Maat in een brief aan de Tweede Kamer. Hij wijst erop dat sommige van de huidige cateringsystemen al in de jaren negentig van de vorige eeuw in gebruik zijn genomen. En dus zijn nieuwe systemen nodig om ’te kunnen voldoen aan de operationele- en voedselveiligheidseisen.’

Verhoogt moreel
“Militairen worden ingezet onder risicovolle en extreme omstandigheden, waarvoor gezonde en gevarieerde voeding essentieel is. Dit is belangrijk voor de fysieke gesteldheid en verhoogt het moreel van de militair”, zegt de staatssecretaris. En een beter gevoede militair is een beter gemotiveerde militair, schrijft Van der Maat: “Een grotere variatie aan voeding zorgt voor een verhoging van het moreel bij de operationele eenheden.”

Volgens hem moet er de komende 5 jaar maximaal 100 miljoen euro in de nieuwe catering worden geïnvesteerd. Maar dan heb je ook wat. Veertig nieuwe operationele cateringsystemen om maaltijden te verwarmen en kleine verse producten klaar te kunnen maken.

Gerelateerde berichten