Piloot zet Chinook aan de grond om weginspecteur Rijkswaterstaat bij te staan bij ongeval

Mark Bakelaar Weginspecteur bij Rijkswaterstaat
“Vandaag was veruit de heftigste dag uit mijn carrière bij Rijkswaterstaat.Na mijn dienst onderweg naar huis kwam ik uit bij een zeer heftig ongeval wat hooguit twee minuten daarvoor had plaatsgevonden.

Als eerste hulpverlener stapte ik uit en probeerde te doen wat ik kon. Ik zal de details besparen maar er was al snel duidelijk dat ik voor één slachtoffer niks meer kon doen terwijl anderen nog in nood verkeerden. En ja, dan ben je ook als weginspecteur maar alleen.

Er kwam hulp uit zeer onverwachte hoek. Een chinook van de #luchtmacht vloog over en zag dat het mis was… uit soort van wanhoop wenkte ik dat ik hulp nodig had! De piloot zette de landing in en de heren van de luchtmacht hebben eerste hulp geboden aan de overige gewonden.

Gelukkig kwamen al snel de #brandweer, #traumahelikopter #ambulance #politie
Ik wil bij deze de collega hulpdiensten, onze calamiteitenaannemer en de #luchtmacht in het bijzonder bedanken voor de hulp en samenwerking.”

Bron LinkedIn https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6876596382011011072/

Rijkswaterstaat Defensie Noventas
Koninklijke Luchtmacht piloot zet Chinook aan de grond om weginspecteur Rijkswaterstaat bij te staan als first responder op plek ongeval!

Gerelateerde berichten