Einde aan inzet militaire zorgmedewerkers bij Universitair Medisch Centrum Utrecht

Nu het aantal COVID-19-besmettingen afneemt, neemt ook de druk op de zorg af. De medische hulp van Defensie in het Universitair Medisch Centrum Utrecht is daardoor de afgelopen weken al flink afgeschaald. Vandaag stopt deze helemaal.

Militairen sprongen sinds oktober van vorig jaar bij om landelijke COVID-zorg te verlenen. Defensie leverde onder meer artsen, verpleegkundigen en ondersteunend personeel. Het UMCU kon dankzij deze ‘handen aan het bed’ extra COVID-patiënten opvangen.

De inzet in Utrecht begon met zo’n 100 zorgmedewerkers in oktober 2020. Tot begin deze maand droegen er zelfs 160 hun steentje bij. De zogenoemde militaire steunverlening in het openbaar belang was al teruggebracht naar 80 man.

De hulp gebeurde op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Defensie schakelde vervolgens militairen in van de landmacht, de luchtmacht en de marine.

EK? Hoge korting op TV’s

Gerelateerde berichten