F-16’s Volkel beveiligen luchtruim Benelux

Jachtvliegtuigen van Vliegbasis Volkel beschermen vanaf vandaag 4 maanden het luchtruim van Nederland, België en Luxemburg. Deze taak wordt afwisselend uitgevoerd door Nederland en België.

Voor deze zogenoemde Quick Reaction Alert staan op de Brabantse basis 2 F-16’s paraat. Die kunnen binnen enkele minuten opstijgen om een ongeïdentificeerd toestel in het Benelux-luchtruim te onderscheppen.

Dat gebeurt onder controle van het Air Operations Control Station in Nieuw Milligen. Wanneer een toestel het Nederlandse luchtruim binnenvliegt zonder radiocontact te maken, alarmeert de gevechtsleiding de F-16’s.

In België is het Control and Reporting Centre in Beauvechain verantwoordelijk. De luchtgevechtsleidingen binnen Europa werken nauw samen als een ongeïdentificeerd vliegtuig richting een naburig land vliegt. Zo kan een mogelijke dreiging worden voorkomen.

Hoge korting op zonbescherming…

Gerelateerde berichten