2 Nederlandse Chinooks helpen bij grote brand in Belgisch natuurgebied

2 Chinook-transporthelikopters van de Koninklijke Luchtmacht helpen sinds vanmiddag bij het blussen van een grote brand in Belgiƫ. Die woedt op het militair terrein Groot Schietveld, net over de grens bij Zundert. Er staat inmiddels al 200 tot 300 hectare natuurgebied in brand.

De Chinooks zijn afkomstig van Vliegbasis Gilze-Rijen. De helikopters kunnen per keer zo’n 10.000 liter water op het vuur gooien. Dat gebeurt met een zogenoemde bambi bucket, een oranje waterzak, onder het toestel.

Een Mobile Air Operations Team communiceert vanaf de grond met de Chinook-bemanningen over de precieze bluslocatie.

De Belgische brandweer is massaal uitgerukt en zet ook blushelikopters in. Indien morgen weer om bijstand wordt gevraagd staan de Chinooks paraat.

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Gerelateerde berichten