Eerste C-130 met chroomvrij jasje landt in Eindhoven

Het eerste van 4 C-130 Hercules transportvliegtuigen van Defensie is aan de buitenkant voorzien van een chromaatvrij verfsysteem, dat uit 3 lagen bestaat. Het toestel landde gisteren in Eindhoven, na groot onderhoud in Engeland.

De toestellen krijgen elke 6 jaar groot onderhoud. Dit jaar valt daar ook de vervanging van de verflagen onder. Dit gebeurde bij het bedrijf Marshall.

Het verfsysteem zorgt voor een verbetering van de arbeidsomstandigheden van het personeel dat met de toestellen werkt. Ook is de verf minder belastend voor het milieu. De verf beschermt net zo goed tegen corrosie als chromaathoudende verf. Het alternatieve verfsysteem werd vorig jaar goedgekeurd voor gebruik.

Tijdens het groot onderhoud is ook het hele vliegtuig geïnspecteerd. Indien nodig zijn onderdelen gerepareerd en vervangen.

Defensie beschikt over 4 C-130 Hercules transportvliegtuigen. Daarvan werden er 2 onlangs aan de grond gehouden, maar 1 daarvan vliegt weer.

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Gerelateerde berichten