Unieke training voor mariniers op Amerikaanse oefenlocatie

Nederlandse mariniers uit het Caribisch gebied hebben een intensieve en bijzondere oefening achter de rug. De afgelopen 3 weken trainden zij in de Verenigde Staten onder meer met helikopters en vliegtuigen. Zij werkten daarbij samen met de Amerikaanse collega’s.

Mariniers van 32 Raiding Squadron Aruba en Detachement St. Maarten waren te gast bij II Marine Expeditionary Forces in North Carolina. Zij kregen daar de kans om op de unieke trainingslocatie Camp LeJeune te oefenen. Zij konden bijvoorbeeld op squadronniveau in verstedelijkt gebied trainen met helikopters en vliegtuigen. Deze mogelijkheden hebben de mariniers niet in het Caribisch gebied.

Uitdagingen
De andere omgeving bracht volledig nieuwe uitdagingen met zich mee, zag kapitein Mark Brouwer, uitwisselingsofficier in de VS. “Denk aan interoperabiliteit met communicatiesystemen en uitwisseling van inlichtingen van commandostructuren. Deze uitdagingen komen alleen naar voren tijdens de uitvoering.”

De Nederlandse en Amerikaanse mariniers trainen meerdere keren per jaar. Dat is niet alleen om de warme banden te benadrukken, maar ook om ervaringen uit te wisselen. “Het is leerzaam om met bondgenoten te trainen. Zij houden je altijd een spiegel voor”, benadrukt Brouwer dan ook.

Moeite waard
Oefening Caribbean Urban Warrior 21 was in dat opzicht leerzaam, zegt majoor Dennis van Huizen, commandant van de oefenende eenheid. “De integratie met transportmiddelen en verkenningsteams was een absoluut voordeel. Dit was zeer de moeite waard. Ik ben heel blij dat we deze oefening in deze onzekere tijden hebben kunnen doen.”

De Nederlandse troepen maken zich momenteel klaar om terug te keren naar hun thuisbasis. Vanwege COVID-19 zijn zij vooraf in quarantaine gegaan en uitgebreid getest.

Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Gerelateerde berichten