Eerste vrouw als commandant op Vliegbasis Woensdrecht

Met kolonel Ellen Meeuwsen-Scholten krijgt de KMSL Vliegbasis Woensdrecht voor het eerst in de geschiedenis een vrouw als commandant. Meeuwsen volgt kolonel Ben Kamstra op, die na ruim drie jaar overstapt naar de bestuursstaf van het Ministerie van Defensie in Den Haag.

Kamstra droeg woensdag het commando van de Koninklijke Militaire School Luchtmacht Vliegbasis Woensdrecht over aan Meeuwsen. Vanwege corona werd het geen ceremonie met parade, publiek en muziek, maar een meer persoonlijke overdracht. Kamstra werd bij zijn afscheidstour over de basis uitgezwaaid door de diverse squadrons.

Liever Woensdrecht dan New York
Kamstra volgde op 4 oktober 2017 Peter de Boer op als commandant van de Vliegbasis, met zo’n 2000 banen de grootste lokale werkgever. Kamstra kon destijds een post krijgen bij de Verenigde Naties in New York, maar koos vanwege zijn interesse in onderwijs en techniek voor Woensdrecht. Daar worden jaarlijks honderden luchtmachtleerlingen opgeleid en vindt opslag en onderhoud plaats voor F-16- en F-35-straaljagers en helikopters.

Valentijnscadeaus vind je op bol.com

Gerelateerde berichten