Ook dit jaar geen Nijmeegse 4Daagse

De Nijmeegse 4Daagse gaat ook dit jaar niet door. Het coronavirus maakt een veilige organisatie onmogelijk laat de Stichting 4Daagse vandaag weten. Het loopfestijn gaat altijd gepaard met veel inzet vanuit Defensie.

Dat betreft niet alleen wandelende militairen, maar bijvoorbeeld ook de bouwers van Kamp Heumensoord en de pontonbrug in Cuijk.

Heumensoord is jaarlijks de tijdelijke verblijfplaats van zo’n 6.000 militaire deelnemers uit verschillende landen. Het militaire kamp had dit jaar eigenlijk een feestje te vieren. Het zou namelijk voor de 60e keer worden opgebouwd.

De commandant Centrale Verzorging Militairen luitenant-kolonel John Haasnoot vindt de afgelasting ‘natuurlijk heel jammer’. “De stichting stond voor een lastige keuze. De veiligheid van de deelnemers, medewerkers en bezoekers kan echter niet gewaarborgd worden. Dan is een moedig besluit als dit noodzakelijk”, aldus Haasnoot.

Hij kijkt al uit naar volgend jaar. “Dan vieren we alsnog het 60-jarig jubileum van Kamp Heumensoord”.

Schaatsen? deze vind je bij bol.com

Gerelateerde berichten