Veel helikopters van Defensie in Gronings luchtruim voor oefening ‘Redskin Fury’

Het kan de komende tijd nog druk worden in het luchtruim boven Groningen. Het Defensie Helikopter Commando heeft namelijk een grote oefening gepland staan, waarbij ze samenwerken met eenheden van de Koninklijke Landmacht.

De oefening heet ‘Redskin Fury’ en vindt zowel overdag als ’s avonds plaats, van 15 tot en met 20 februari.

Sleeen en andere sneeuwartikelen bij bol.com

Oefenen
Volgens Defensie wordt er meer boven Nederland gevlogen dan normaal. Door corona zijn de mogelijkheden om in het buitenland te oefenen beperkt. Vandaar dat er sinds 4 januari meer vliegactiviteiten boven ons land plaatsvinden. De oefeningen en reguliere trainingen worden zoveel mogelijk verspreid over de oefengebieden boven Nederland en de Noordzee.

In Groningen zijn de helikopters van Defensie op deze dagen te spotten:

maandag 15 februari 2021 van 08:00 uur tot 23:00 uur;
dinsdag 16 februari 2021 van 08:00 uur tot 23:00 uur;
woensdag 17 februari 2021 van 08:00 uur tot 23:00 uur;
donderdag 18 februari 2021 van 08:00 uur tot 23:00 uur;
vrijdag 19 februari 2021 van 08:00 uur tot 13:00 uur.

Schaatsen vind je bij bol.com

Waar vliegen ze?
Waar Defensie precies gaat vliegen met de helikopters, zie je in onderstaande afbeelding. Wel probeert Defensie rekening te houden met geluidsoverlast: “Aanvliegroutes en –hoogten en oefenlocaties worden zodanig gekozen dat geluidhinder zoveel mogelijk wordt voorkomen.”

Gerelateerde berichten