3 landen komen niet naar Den Haag voor Invictus Games

Jordanië, Nieuw Zeeland en Australië reizen komend jaar niet naar Den Haag voor de Invictus Games. Door de coronacrisis besloten deze landen thuis te blijven. Het organisatiecomité van de Games kijkt nu naar oplossingen waarin virtuele competities worden gecombineerd met het fysieke evenement in het Zuiderpark.

De organisatie blijft zich inzetten voor het leveren van veilige Spelen van 29 mei tot 5 juni. Om dat te realiseren is de Sluitingsceremonie herzien en een dag eerder gepland. In de nieuwe versie is de ceremonie kleinschaliger en alleen voor de deelnemers en hun vrienden en familie. Deze vindt plaats op de avond van vrijdag 4 juni.

Eerder uitgesteld
De Invictis Games is een internationaal sportevenement voor militairen die door of tijdens de dienst gewond raakten of ziek werden. In 2020 zouden de Games al plaatsvinden in Den Haag, maar dit werd een jaar uitgesteld vanwege de coronacrisis. “De deelnemers aan deze Spelen tonen voortdurend hun veerkracht bij het nemen van obstakels die het leven hen heeft opgelegd”, aldus Conny Wenting, CEO van de Invictus Games. “Mijn team zal veerkracht laten zien door de Invictus Games in zijn best mogelijke vorm door te laten gaan in mei 2021.”

e-books bij bol.com vanaf 1 cent

Gerelateerde berichten