Politie schaft 200 supersnelle politiefietsen aan

De Nederlandse politie heeft een contract gesloten voor 200 supersnelle politiefietsen. Het gaat om de Charger3 GT Vario HS van het merk Riese en Müller. De fietsen behalen een snelheid van maximaal 45km/u en hebben een actieradius van 75km. De fietsen ook wel een speedpedelec genoemd zullen bijdragen aan een schoner voertuigpark binnen politie Nederland en bieden tal van mogelijkheden.

De politie-eenheid mag zelf een samenstelling maken hoeveel fietsen ze inzetten en overige voertuigen vervangen. Zo zullen er in de toekomst minder scooters en voertuigen hoeven te rijden en kunnen de fietsen worden ingezet in plaats van een motor.

‘De elektrische fiets kan voor uiteenlopende doeleinden worden ingezet,’ zegt Erik Peters van de Dienst Verwerving. ‘Denk bijvoorbeeld aan wijkzorg, surveillance op straat of de aanpak van veelvoorkomende criminaliteit. Het is een nieuw vervoersmiddel voor de politie, hoe collega’s de elektrische fiets straks daadwerkelijk gebruiken, zal dus nog blijken.’

De fietsen worden in het voorjaar geleverd.

Alles voor thuiswerken vind je bij bol.com

Gerelateerde berichten