Gepaste nieuwe uitrusting

De meeste nieuwe uitrustingsstukken en helmen voor de uitgifte in het eerste half jaar van 2021 zijn inmiddels geproduceerd en onderweg naar het KPU-bedrijf.

Vanaf volgend jaar krijgt iedere militair een nieuwe helm en de operationeel geplaatsten ook nieuwe uitrusting. Laarzen en kleding volgen in een latere fase. Om het grote draagcomfort van de nieuwe helm en uitrusting maximaal te kunnen benutten, moet je even weten hoe het werkt. Vandaar dat sinds november zogenoemde kerninstructeurs zijn opgeleid. De cursus duurt 2 dagen – waaronder een test op de hindernisbaan – en er doen kerninstructeurs mee van alle krijgsmachtdelen. Ze ervaren de modulariteit van het systeem. Je kunt variëren van fight light tot en met volledig omgehangen en maximaal beschermd.

Wapensysteem
De kerninstructeurs staan straks voor hun eigen eenheid om ervoor te zorgen dat de kennis in alle lagen van de krijgsmacht aanwezig is. Ook de in het buitenland geplaatste militairen. Je krijgt het dus niet zomaar mee. Dat zou tot verkeerd gebruik en blessures kunnen leiden. Alle onderdelen vullen elkaar aan: dit is in feite een compleet wapensysteem.

Lees hier het artikel verder.

Kerst 2020Kerst 2020

Gerelateerde berichten