Betere verbindingen voor militair

Militairen met gevechtsfuncties krijgen binnenkort een beveiligde persoonlijke radio (PNR-1000), waarmee ze een netwerk vormen met hun groep en peloton. De groepscommandanten krijgen ook een robuust tablet (Raptor), waarmee ze digitaal gegevens kunnen delen. De aanschaf maakt deel uit van het VOSS-project (Verbeterd Operationeel Soldaat Systeem).

Vandaag tekende Defensie hiervoor een aanvullend contract met het Israëlische bedrijf Elbit. Volgens commandeur Dick Kreiter behoort de Nederlandse krijgsmacht straks tot de koplopers binnen de NAVO als het gaat om de verbindingen van de uitgestegen militair. Kreiter is directeur Projecten bij de Defensie Materieel Organisatie.

Hv-kijker
Er werd nóg een contract met Elbit getekend: voor de levering van 4.300 nieuwe helderheidsversterkende (hv) brillen en ruim 3.500 uitrustingspakketten. Zowel de enkele als een dubbele hv-bril is te monteren op de nieuwe gevechtshelm. De hv-brillen worden aangeschaft voor de landmacht en de marine.

Kerst 2020Kerst 2020

Gerelateerde berichten