Psycholoog Defensie: Marco Kroon leidt aan PTSS

Ridder Militaire Willems-Orde Marco Kroon lijdt aan de post traumatische stress-stoornis (ptss). Hij heeft dat bekend gemaakt tijdens de behandeling van het hoger beroep in de wildplaszaak. Herbelevingen die bij dit syndroom horen, zouden een rol hebben gespeeld in zijn gedrag na zijn aanhouding tijdens carnaval vorig jaar. dit meldt de telegraaf.nl

Psycholoog Jan Ambaum, een toonaangevende deskundige van defensie heeft de diagnose gesteld. Dat de oorlogsheld volgens de overste aan ptss lijdt, is opmerkelijk. Eind 2018 stelde hij tegenover De Telegraaf dat hij bij Kroon geen tekenen van ptss had waargenomen. Hij zei dit op verzoek van Kroon nadat oud-minister Van Middelkoop in de zogeheten Kabul-zaak uitlatingen in deze richting had gedaan. Tot woede van Kroon. Het betreft uitgestelde PTSS. Dat wil zeggen dat de klachten zich pas na een paar jaar zijn doen gelden.

Het hof Arnhem behandelt vandaag het hoger beroep van Marco #Kroon, die in december vorig jaar werd veroordeeld tot 100 uur taakstraf voor wildplassen en het uitdelen van een kopstoot aan een agent tijdens carnaval in Den Bosch in 2019.

 Sint 2020 Sint 2020

Gerelateerde berichten