limburg gaat militairen inzetten als Boa’s

De provincie Limburg gaat tien militairen van de 13e Lichte Brigade in Oirschot inzetten als buitengewoon opsporingsambtenaar. Deze gaan in boa-uniform toezicht houden in het buitengebied van de provincie. Het gaat hier om een soort werkervaringsproject, want de bedoeling is dat de militairen uiteindelijk gewone boa’s worden.

De militairen volgen in hun vrije tijd de vereiste opleiding en kunnen dan vervolgens flexibel worden ingezet. Volgens een woordvoerder van de provincie is het gunstig dat de militairen al ervaring hebben met het werken in buitengebieden. Zolang zij de opleiding tot boa nog niet hebben afgerond, blijven zij inzetbaar voor Defensie. Het project maakt het volgens de provincie Limburg eenvoudiger voor de betrokkenen om een baan buiten Defensie te vinden als hun contract afloopt. Een bijkomend voordeel is dat de provincie de beschikking krijgt over extra opsporingsambtenaren.

Cyber monday electronica : op = op bij bol.com

Groene brigade
Momenteel moet de ‘Groene Brigade’ het in Limburg doen met slechts zes medewerkers. Die moeten in de hele provincie optreden tegen stroperij, het illegaal dumpen van (drugs)afval in de natuur en overtredingen door recreanten. De tien extra mensen van Defensie zijn dan ook meer dan welkom. Ze worden echter alleen ingezet tijdens drukke periodes, zoals in de weekenden als veel mensen de natuur opzoeken en jongeren illegale feesten houden. De boa’s van Defensie ontvangen een vergoeding voor de uren die zij draaien.

Binnenkort wordt gestart met de werving van de nieuwe boa’s, die begin 2021 aan hun opleiding kunnen beginnen. Die opleiding wordt door de provincie betaald, evenals het uniform en de rest van de uitrusting. Het is niet bekend of de boa’s bewapend worden, zoals sommige boswachters.

 Sint 2020 Sint 2020

Gerelateerde berichten