Politievlogger ontvangt doodsbedreiging na Zembla-uitzending over hondengeleiders

Jan-Willem Schut, een vloggende politieagent met honderdduizenden volgers, is met de dood bedreigd. Dat meldt hij op Twitter. In zijn bericht refereert de bedreiger aan een uitzending van Zembla, die misstanden aantoonde bij het gebruik van politiehonden. Dit meldt de NOS/

De bedreiger noemt het OM en de politie “fascistische mannenbroeders” en stelt de vraag of de kogelwerende vesten van de politie bestand zijn tegen kogels van een kalasjnikov.

Hij doet aangifte van bedreiging.

Schut maakt geen deel uit van de hondengeleiders van de politie, hij werkt op de communicatieafdeling van de Nationale Politie. Met zijn vlogs werd hij genomineerd voor een Televizier-Ster voor beste online videoserie.

Hij doet aangifte van bedreiging.

foto: twitter account Schut

Black Friday 2020Black Friday 2020

Gerelateerde berichten