Landmacht zet legergroene ‘wachtkamers’ neer bij voedselbank

De landmacht heeft tijdelijk 3 legertenten bij de voedselbank in Amersfoort neergezet. De plekken bieden bescherming bij slecht weer. Militairen van de Nationale Reserve hebben het onderdak voor voedselbankklanten vandaag geplaatst. Dat gebeurde op verzoek van de gemeente.

Tot nu toe schuilden veel mensen onder elkaars paraplu als ze bij de voedselbank op hun beurt moesten wachten. Met het oog op verspreiding van het coronavirus was dat ongewenst. Met de hulp van Defensie is het nu mogelijk de gewenste 1,5-meter afstand te houden en toch droog te staan. De landmacht maakt graag een uitzondering voor de Voedselbank en stelt de tenten beschikbaar tot de instelling een alternatieve oplossing heeft.

130.000 kilo levensmiddelen
Defensie heeft voedselbanken al vaker geholpen, onder meer door levensmiddelen te schenken. Die waren eigenlijk bedoeld voor militairen die gepland stonden voor allerlei oefeningen. Doordat die vanwege het Covid-19-virus werden afgelast, waren rantsoenen, maar ook verse groenten en zuivelproducten overtollig. Dat ging naar hulpverlenende instanties zoals het Leger des Heils en de Voedselbank. In totaal ging het om meer dan 130.000 kilo.

tijdelijk tot 30% korting* op kinderspellen- en puzzels

Gerelateerde berichten