60 leerlingen Luchtmobiele Brigade in preventieve isolatie

60 leerlingen die de Algemene Militaire Opleiding Luchtmobiel volgen zijn gisteren preventief in isolatie geplaatst op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Dat gebeurde nadat 18 leerlingen COVID-19-gerelateerde klachten vertoonden. De brigade zet de opleiding voort in aangepaste vorm.

De 18 leerlingen zijn gescheiden van de rest en verblijven op een aparte verdieping in een legeringsgebouw. Een Algemeen Militair Verpleegkundige monitort de overige leerlingen en het kader. Vandaag worden de 18 leerlingen die klachten hebben getest op COVID-19. In afwachting van de testuitslagen blijven zij in isolatie.

Maatregelen
Defensie draagt bij aan de vitale processen van Nederland en de taken staan niet stil tijdens de coronacrisis. Daarom moeten het opleiden en trainen van militairen zoveel mogelijk doorgaan. De landmacht neemt maatregelen om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Desondanks valt het risico niet volledig uit te sluiten. Defensie is daarom alert op mogelijke besmettingen en plaatst mensen waar nodig in preventieve isolatie.

wasbare mondkapjes koop je bij bol.com

Gerelateerde berichten