Politie wil ook voorrang bij coronatesten

Politiemensen zouden net als personeel in de zorg en het onderwijs voorrang moeten krijgen bij het afnemen van coronatesten. Gebeurt dat niet, dan wordt het moeilijk om alle diensten ingevuld te krijgen, zei Mireille Beentjes van de landelijke korpsleiding bij het programma Spraakmakers op Radio 1.

„We hebben moeite met het vullen van roosters, thuiswerken is geen optie voor deze mensen. Agenten doen hun werk op straat, iedere dag dat ze thuis wachten op een test of uitslag, dat is een dag te veel. Linksom of rechtsom, als het maar sneller gaat dan nu”, aldus Beentjes.

Mensen die in het onderwijs en de zorg werken krijgen sinds maandag voorrang bij coronatests. Dat moet personeelstekort en uitval in die sectoren voorkomen.
Gerelateerde berichten