2 militairen gewond tijdens oefening in Tsjechië

2 landmachtmilitairen zijn in het Tsjechische Vyskov gewond geraakt tijdens een internationale militaire oefening met chemische stoffen. Door nog onbekende oorzaak ontstond een explosie. De militairen zijn onder begeleiding van een Nederlandse militaire arts naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. Hun verwondingen lijken vooralsnog mee te vallen. Ze hebben zelf hun thuisfront geïnformeerd.

Uit voorzorg zijn 23 andere deelnemers van de oefening voor controle naar het ziekenhuis gebracht, waaronder 19 Nederlanders.

Militairen uit diverse NAVO-landen beoefenen in Vyskov het detecteren en identificeren van chemische stoffen en het ontsmetten van ruimtes, personen en voertuigen. De oefening duurde 2 weken en eindigt morgen.

De Koninklijke Marechaussee zal in opdracht van het OM Oost-Nederland een feitenonderzoek uitvoeren naar het voorval.
Gerelateerde berichten