Nachtvluchten met NH90-defensiehelikopter bij Den Helder

Het Helicopter Qualification (HQ) is volgende week op vliegkamp De Kooy in Den Helder. Dan oefenen de bemanningen van defensiehelikopter NH90 het maken van deklandingen op schepen van de Koninklijke Marine. Dit doen ze zowel bij daglicht als bij duisternis.

Er wordt van maandag 7 september tot en met donderdag 10 september 2020 tot uiterlijk 1 uur in de nacht gevlogen. Na middernacht keren de helikopters terug en worden er geen circuitoefeningen meer boven de vliegbasis uitgevoerd, heeft Defensie aan omwonenden van de vliegbasis laten weten.

Nachtzichtapparatuur
Tijdens de trainingen in nachtelijke omstandigheden gebruiken de bemanningen geavanceerde nachtkijkers om in het donker goed te kunnen zien. Daarmee beoefenen ze onder andere het navigeren en vliegen op lage hoogte.
Gerelateerde berichten