Nieuwe uitrusting in aantocht

250 militairen krijgen de komende 3 weken als eerste de nieuwe STRONG-uitrusting aangemeten: Soldier Transformation On Going. De komende jaren wordt iedereen in het nieuw gestoken. Hiervoor tijdt een pasmobiel langs de kazernes.

Het belangrijkste is dat dankzij de pasmobiel straks geen 42.000 medewerkers naar het KPU in Soesterberg hoeven te komen.In de trailer kunnen zo’n 400 militairen per week opgemeten worden. De 20 grotere kazernes worden meerdere keren aangedaan en zullen telkens 1 tot 2 weken blijven staan om ieders maten te registreren. Tijdelijk personeel ondersteunt daarbij.
Nadat de maten in het systeem staan, brengt de lijndienst van het KPU de spullen naar de kazernes.

Onder ‘Soldier Transformation On Going’ vallen de uitrustingsprojecten waaraan Defensie de afgelopen jaren werkte: het Verbeterd Operationeel Soldaat Systeem (VOSS), het Defensie Operationeel Kleding Systeem (DOKS), Individueel Soldaat Systeem (ISS), Verbetering Gevechtsuitrusting (VGU) en Keuzeconcept Gevechtslaarzen (KCGvL).

Het KPU-bedrijf start begin volgend jaar met de uitgifte van helmen en uitrusting zoals het scherfvest en rugtassen. Daarna volgen de laarzen: liefst 8 types in elk 3 uitvoeringen. Vonk: “Nu draagt nog bijna iedereen dezelfde laarzen, maar afhankelijk van je functie en voet bekijken we welke laars het beste past.” De gevechtskleding komt waarschijnlijk als laatste beschikbaar. Daarmee is HULK (helm, uniform, laarzen en kleding) compleet.

Sale/Zomerdeals 2020Sale/Zomerdeals 2020

Gerelateerde berichten